Maak nu een afspraak voor de werkzaamheden in uw tuin.

Aandachtspunten in uw tuin: 

  • Het onkruid groeit nog steeds. Zorg, dat de borders schoon blijven, zodat u in het voorjaar niet direct voor onaangename verrassingen komt te staan.
  • Bekijk nu welke heesters of bomen u wilt verplanten of welke vaste planten u wilt scheuren. Zorg bij het verplanten voor een goede bodemstructuur en een goede bemesting.
  • De tijd breekt aan om de struiken en bomen, welke te groot worden of elkaar verdringen te snoeien.
  • Haal het blad steeds van uw gazon.
  • De gazons moeten wellicht nog bemest worden.
  • Voor sommige bomen is het verstandig om deze nu te snoeien. De bomen lopen op een ander tijdstip meer risico, daar ze dan gaan bloeden.

Het is een goed moment om te bedenken of u wellicht aanpassingen of zelfs een geheel nieuwe inrichting van uw tuin wenst. Wij denken graag met u mee middels de verzorging van een tuinontwerp en beplantingsplan, zodat u in het voorjaar al kunt genieten van uw nieuwe tuin.  

Wilt u deskundige begeleiding van uw tuinwerkzaamheden of wordt het tuinwerk u te veel? Gaat u liever naar de sportwedstrijd van uw kinderen kijken of bent u liever actief op de golfbaan? Neem dan contact met ons op voor het verzorgen van de onderhoudsbeurt of het uitvoeren van de aanpassingen in uw tuin door onze hoveniers.

Wilt u sportief bezig zijn in uw tuin? Wellicht is dan de aanleg van een mini hockeyveld of een golf green een goed idee. Wij vertellen u graag hoe wij dit voor u kunnen realiseren.

Van de Nederlandse tuinen ligt 44% voor minstens de helft vol met tegels.

Dat kan tot grote problemen met wateroverlast leiden, zeker nu er meer regen valt door klimaatverandering. Nederlands eerste Watergezant Henk Ovink roept mensen daarom op om hun tuin meer ‘regenproof’ te maken, door te kiezen voor gras of planten in plaats van tegels. “Als elk gezin zijn tuin zou aanpakken, zou dat een enorme impact hebben”, aldus Ovink.

Bijna in het hele land is nu en dan sprake van wateroverlast na zware regenval, blijkt uit onderzoek van Rioned uit 2014. In dat jaar waren er ruim 8000 gevallen van ernstige overlast, zoals ondergelopen kelders, hinder voor het verkeer of opdrijvende putdeksels. Slechts in 19 gemeenten werd geen enkel incident van wateroverlast gemeld.

“De komende jaren zullen extremen in het weer steeds vaker voorkomen”, zegt weervrouw Helga van Leur. “Door de klimaatverandering krijgen we vaker uitschieters in regenhoeveelheden. Daarnaast is de hoeveelheid regen over het jaar ook toegenomen, van gemiddeld 700 millimeter per jaar rond 1900 naar 833 millimeter nu.”

bron: RTL Nieuws, 01/11/1 5.    Copyright ©2015 AgriHolland B.V.